Levensvraag: kan je verkoudheid genezen in 1 dag?

verkoudheid

Zou het?

We zijn beland in de tijd waar we met z’n allen lopen te snotteren, te niezen en te kuchen. Erg vervelend natuurlijk, want je wil er zo snel mogelijk weer vanaf zijn. En hoewel het meestal een paar dagen duurt voordat je je weer de oude voelt, schijnt er een manier te zijn om supersnel van je verkoudheid af te komen. 

24 uur

Een verkoudheid houdt eigenlijk in dat het slijmvlies in je neus, keel en bijholten is ontstoken, waardoor het slijm dus een stuk dikker is dan normaal. Door deze dikke slijmlaag raakt je neus verstopt en kan je moeilijk ademhalen door je neus. Erg vervelend dus!

En omdat het zo vervelend is, snappen we dat je er zo snel mogelijk vanaf wilt zijn – het liefst binnen 24 uur, als dat kan. Veel mensen houden er vooraf al rekening mee dat je een aantal dagen nodig hebt om je weer wat beter te voelen. Jammer genoeg is er geen medicijn tegen verkoudheid, waardoor het dus niet mogelijk is om er binnen 24 uur vanaf te zijn. Toch kunnen we je wel een aantal tips geven om er sneller vanaf te komen.

Stomen

Allereerst kun je proberen om minstens drie keer, vijftien minuten per dag te stomen. Dit doe je door je kraan in de badkamer op standje heet te draaien en de stoom in te ademen. Wil je het niet zo groots aanpakken, dan doe je wat heet water in een kom, ga erboven hangen met je gezicht en doe een theedoek over je hoofd heen. Net zo simpel. Vergeet in beide gevallen niet dat je niet gaat stomen met kokend water! Zo kun je namelijk je gezicht goed verbranden. En dat wil je er niet bij hebben als je verkouden bent.

Luchtbevochtiger

Daarnaast kun je ook een luchtbevochtiger gebruiken. Deze sproeit koele mist zodat je neusholtes ‘vrijkomen’ en je dus minder last krijgt van die vervelende verstopte neus.

Menthol keelpastilles

Heb je last van je keelpijn? Dan kunnen menthol keelpastilles een goed medicijn zijn om de pijn te verzachten. Daarnaast maken ze ook nog eens je neusholtes – dan wel tijdelijk – vrij.

Zink

Zuigtabletten of siropen waar zink in zit kan ook goed helpen tegen verkoudheid. Zink kan namelijk het genezingsproces versnellen. Om het proces nog meer te versnellen kun je dit het beste innemen tijdens de eerste twee dagen dat je last hebt van de verkoudheid. Binnen no-time ben jij zo weer de oude!

Bietensap

Als laatste is bietensap ook nog een – ietwat minder lekkere – optie tegen verkoudheid. Rode bieten zitten vol antioxidanten, waardoor het je immuunsysteem versterkt. Op naar de winkel dus!

Lees ook: Hierdoor kan spierpijn op de tweede dag nóg meer pijn doen

Bron: Margriet | Beeld: Pexels