Dit gebeurt er met je lichaam als je ’s avonds een douche neemt

douche
Douche je ’s avonds of ’s ochtends?

Ahh, een lekker warme douche na een lange werkdag. Wij houden ervan! Of spring jij juist alleen ’s ochtends onder de douche om fris op werk te verschijnen? Ook heel logisch! Maar, als je dit leest kies je er misschien toch vaker voor om ’s avonds een douche te nemen. En dan wel op een heel specifiek tijdstip…

Eh, wat?

Slapen

De grootste fout die mensen maken is dat ze direct voor het slapengaan nog even lekker warm douchen. Volgens Dr. Dianne Augelli van het Weill Cornell Medical Center, gespecialiseerd in slaapmedicatie, kan een avonddouche je slaap bevorderen. Maar, als je er voor kiest om direct na het douchen te gaan slapen dan werkt het juist averechts.

Afkoelen

De reden waarom je niet direct voor het slapengaan moet douchen is omdat je lichaam moet afkoelen voordat je gaat slapen. Het moment dat je het kouder krijgt is juist vaak een teken dat je naar bed moet. Warm jij je lichaam op met een warme douche, dan geeft dit een seintje af om juist niet te gaan slapen. Het beste moment om een lekkere douche of bad te nemen is anderhalf uur voordat je wil slapen. Dit geeft je lichaam genoeg tijd om weer af te koelen voordat je hoofd het kussen raakt.

Voordelen

Nu denk je misschien, als ik niet direct voor het slapengaan hoef te douchen, wat heeft douchen in de avond dan voor nut? Nou, nut heeft het zeker. Je slaapt beter als je anderhalf uur van te voren hebt gedoucht. Ook raden dermatologen het aan omdat veel mensen ’s avonds hun gezicht niet goed wassen. Als je ’s avonds doucht, weet je zeker dat je huid gereinigd is. Ook als je geen make up draagt is het van belang dat alle viezigheid van de dag weggewassen wordt. Ook werkt je nachtcrème beter op een schone huid, wat rimpels kan tegenhouden.

’s Ochtends

Natuurlijk heeft ’s ochtends douchen ook voordelen: hiervan krijg je energie en voel je je gedurende de dag vaak blijer. Wat doe jij het liefst?

Lees ook: Slaap zacht: met deze trucjes val je sneller in slaap

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Pixabay