Bah! Dit lichaamsdeel wordt áltijd vergeten bij het wassen!

douchen

En ja, jij vergeet het lichaamsdeel waarschijnlijk ook!

Ondanks het feit dat we allemaal dagelijks douchen -of in ieder geval wassen- is er één lichaamsdeel dat door bijna iedereen vergeten wordt tijdens het wassen. Dit lichaamsdeel wordt bijna nooit schoongemaakt en bevat daarom ook enorm veel bacteriën. 

Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen vergeet hun navel schoon te maken.

Navel
Dr. Travis Stork vertelt dat er meer dan zestig verschillende soorten bacteriën in je navel zitten. Niet alleen bacteriën stapelen zich op in dat kleine hoekje van je lichaam; ook zweet, zeep, viezigheid en bodylotion hopen zich daar op. Niet alleen is dit vies, ook kunnen al die bacteriën uiteindelijk een ontsteking gaan veroorzaken. In je navel ja. En nee, dat is niet fijn.

Wassen
Het is dus totaal niet overbodig om iedere dag je navel schoon te maken. Dit hoef je niet met heftige schoonmaakmiddelen of zeep te doen; het beste kun je hem voorzichtig schoonmaken met water en een heel klein beetje zeep. Let er wel op dat je dit doet met een hele milde -of liever nog een zeep zonder alcohol- doet. Spoel na het wassen je navel wel goed uit, anders blijven er alsnog zeepresten zitten.

Lees ook: Zo slecht is het dus écht voor je om lang te douchen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels