Het liefst mijden we ‘m, maar op déze dag kan je het beste op de weegschaal gaan staan!

weegschaal

Dit is de beste dag om op de weegschaal te staan

De weegschaal, het is misschien wel het meest gehate voorwerp in huis. Wij vermijden hem het liefst zoveel mogelijk, want de keren dat we er positief door werden verrast zijn op één hand te tellen. Toch moet je soms wel, als je bezig bent af te vallen is het toch wel handig om een beeld van je progressie te krijgen. Wil je een zo eerlijk mogelijk resultaat? Let dan op de dag waarop jij op de weegschaal stapt! 

Als je met enige regelmaat op de weegschaal staat weet je dat je gewicht per dag kan schommelen, maar dat betekent niet dat dit een kloppende weergave van je gewicht is. Het kan liggen aan hormoonschommelingen, als je zout hebt gegeten of een paar dagen niet naar de wc bent geweest. Hoe weet je nu wanneer je gewicht wél betrouwbaar is? Brian Wansink, directeur van het Food and Brand Lab van de universiteit van Cornell, deed er onderzoek naar.

Weekend = snacken
Volgens Wansink is woensdag de beste dag om je te wegen. Dit komt doordat je in het weekend vaak wat meer snackt en dat kan even schrikken zijn als je op de weegschaal stapt. Op woensdag zitten we daarentegen midden in onze wekelijkse routine en heb je geen (of nauwelijks) last meer van die extra ‘weekendbagage’. Daarnaast kan je jezelf het beste wegen op een vast tijdstip, bijvoorbeeld elke woensdagochtend voor het ontbijt. Dan krijg je de meest representatieve resultaten en kan je je progressie op een structurele manier meten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Viva.nl | Beeld: Unsplash

Array