Lig je vaak wakker? Twee simpele ingrediënten kunnen je helpen, super simpel!

cant-sleep

Lig jij vaak wakker?

We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed te slapen en uit te rusten. Toch voel je je niet altijd even uitgerust of slaap je niet optimaal. De invloed hiervan is de volgende dag al snel te merken. Moeheid en lusteloosheid beïnvloeden voor veel mensen hun dag en hun prestaties. Stel je voor dat je elke dag volledige uitgerust op zou staan, dit zou op enorm veel aspecten van je leven een positieve invloed hebben.

Veel mensen zien het kwaad niet in van (chronisch) slaaptekort, het is dan ook een misverstand dat slaaptekort als enige uitwerking vermoeidheid heeft. Er is gebleken dat mensen die 6 uur of korter slapen per nacht een verhoogd risico hebben op hart- en vaatziektes. Niet alleen mensen die te kort slapen lopen dit risico, ook mensen die regelmatig 9 uur of langer slapen hebben een verhoogd risico. Balans in je slaapgewoontes is dus erg belangrijk.

De oorzaak voor bovengenoemde zit hem in het feit dat tijdens je slaap je lichaam tot rust komt en de bloeddruk de kans krijgt om te dalen. Is deze periode te kort of juist te lang, dan heeft dit tot gevolg dat je bloeddruk negatief wordt beïnvloed en dus te hoog of te laag wordt.

Het is ook geen geheim dat stress slecht voor je is. Dagelijkse beslommeringen en werk gerelateerde stress kan flink in de weg staan van een goede slaapsessie. Het advies is dan ook om hier ruim voordat je gaat slapen niet meer aan te denken. Maar ja, dit makkelijker gezegd dan gedaan…

Een groot deel van de mensen die door stress niet kan slapen wendt zich tot slaapmiddelen. Helaas kun je hier afhankelijk van worden om überhaupt in slaap te vallen. Ga er dus bewust mee om! In plaats van een slaappil kun je beter iets gebruiken wat uit de natuur komt. Precies dát is wat wij voor jou hebben gevonden!

Bekijk op de volgende pagina het super recept!


Pagina 1/2