Lopende band of buiten hardlopen? Híermee verbrand je de meeste calorieën

hardlopen

Het verschil in de verbrande calorieën is tot wel 7 procent!

Dit is het moment van het jaar dat lekker veel mensen die hardloopschoenen aantrekken en buiten eens een rondje gaan rennen. Toch heeft niet iedereen daar even veel zin in, omdat ze vaak het gevoel krijgen dat ze aangekeken worden tijdens het rennen. Juist daarom blijven mensen vaak plakken op de loopband, maar nu is de vraag: is dat wel even effectief? 

De nieuwe bewegingsrichtlijn geeft aan dat we 150 minuten per week moeten bewegen om echt gezond te blijven. De hardlopen is dan ook een goede manier om wat tijd in te vullen. Het helpt bij de calorieverbranding, je conditie én het verlaagt je stresslevels. Daarbij loop je ook nog eens minder kans op hart- en vaatziekten. Een reden om niet te gaan hardlopen is er dus eigenlijk niet, alleen nu moet je nog weten waar je dat het beste kunt doen.

Buitenschoenen
Dr. John Porcari, directeur van de universiteit van Wisconsin heeft dit uitgezocht. Uit dit onderzoek bleek dat we dan toch het beste de buitenschoenen aan kunnen doen als je meer calorieën wil verbranden. De loopband helpt je bij elke stap en dat zorgt ervoor dat je net wat minder calorieën verbrandt. “Je verbrandt waarschijnlijk ongeveer drie tot zeven procent meer calorieën door buiten te lopen dan op een loopband”, vertelt de onderzoeker. Daarbij heb je ook nog de weersomstandigheden om rekening mee te houden. Als je tegenwind hebt zal je meer moeite moeten doen en zal je meer calorieën verbranden.

Als je toch écht liever niet buiten rent kan je de loopband op een helling zetten. Als je net zo veel weerstand wil als buiten is één procent helling voldoende. Zo kan je toch genieten van de privacy en ook nog evenveel calorieën verbranden. Wij rennen nog even een rondje!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest! 

Bron: Women’s Health | Beeld: pexels