Lukt niet afvallen niet? Dan moet je deze 3 voedingsmiddelen echt eens laten staan!

Er zijn een aantal producten waarvan je het niet verwacht, maar deze werken je enorm tegen als je wilt afvallen. Laat de volgende voedingsmiddelen dus voortaan links liggen tijdens het lijnen:

Vruchtensappen. Dit kwam voor ons ook als een schok, want fruit is toch supergezond? Niet de sap-variant. Een glas sinaasappelsap bevat ongeveer 5 á 6 sinaasappels. Als je een sinaasappel eet, neem je er doorgaans maar 1. In één sinaasappel zit ongeveer 60 calorieën. In een glas dus al snel 360! Drink je er een groot glas, dan zit je zo op 500 calorieën. Terwijl je denkt dat je je lichaam een plezier doet werk je ontzettend veel suiker naar binnen… Daarnaast ontberen geperste sinaasappels de zo belangrijke fruitvezels die ervoor zorgen dat je je vol voelt!

Rijstwafels en crackers. De meeste vrouwen die willen afvallen vervangen hun brood rigoreus door crackers en rijstwafels. Vervolgens is men verbaasd als het afvallen niet lukt. Geen wonder! Als je deze koolhydraat-rijke snacks naar binnen werkt wordt dit in je lichaam meteen omgezet in suiker. In reactie hierop maakt je lichaam een shot insuline aan, wat zorgt voor de bekende ‘sugar rush’. Dit duurt maar heel even en kort daarna is je hongergevoel nog veel groter. Gewoon een boterham met pindakaas eten, hier zit je veel langer vol van en het bevat veel meer voedingsstoffen dan alleen koolhydraten!

Light-producten. Deze zijn vaak laag qua vetgehalte, dus dat is goed voor de lijn toch? Niet dus! Het vet wordt vervangen door een ander bestanddeel, en dit is meestal suiker. Net zo slecht dus! En je raakt er veel minder snel vol van, dus je eet meer. Uiteindelijk werkt dit dus averechts. Gewoon de volle variant, niet de vetarme nemen! Je zal al snel verschil merken!


Pagina 2/2