Lukt het maar niet die laatste kilo’s kwijt te raken? Met deze slimme trucjes wel!

kilo's

Afvallen doe je met deze tips!

Augustus is inmiddels aangebroken en de kans is heel groot dat je deze maand de koffers pakt om lekker de zon in het buitenland (of natuurlijk in eigen land) op te zoeken. En ja, de kans is ook groot dat jij je had voorgenomen om een paar kilo’s kwijt te raken voor die tijd. Helaas is de kans ook groot dat dit niet helemaal is gelukt (wees niet getreurd, ook ons lukte het niet). 

Maar hoe kan dit nu toch? Volgens voedingspsycholoog Brian Wansink is het bijna onmogelijk om alleen op wilskracht af te vallen; hij is van mening dat het makkelijker is om je omgeving aan te passen dan je geest. Hij beweert dan ook dat je door deze aanpassingen in je huis door te voeren wél af kunt vallen.

Uit het oog
Wansink vertelt dat we van het eerste voedsel dat we zien staan bijna drie keer zoveel eten als van het voedsel dat we niet direct zien staan. Staat bij jou de koekjestrommel dus vooraan in de kast, dan bestaat de kans dat je onbewust veel meer koekjes eet dan je zou willen. Zet dus ongezond eten helemaal achterin de kast of beter nog: haal het helemaal niet meer in huis.

Drink rode wijn uit wittewijnglazen
Drink je graag een rood wijntje, dan is het raadzaam om dit in een wittewijnglas te schenken. De wetenschap wijst namelijk uit dat we automatisch twaalf procent minder wijn inschenken wanneer we gebruik maken van een hoog glas in plaats van een rond glas.

Laat de pannen op het fornuis
Zet jij ook altijd de pannen op tafel en schep je daar het eten op? Heel gezellig, maar niet zo verstandig. De kans dat je nog een bord neemt is dan namelijk heel erg groot. Laat je de pannen echter op het fornuis staan, dan is de kans maar liefst 19 procent kleiner dat je nog een bord neemt.

Haal alles van het aanrecht
Staat hartstikke gezellig, al die glazen potten met pasta, rijst en koekjes erin. Maar net als we eerder al benoemden, zorgt het zien van deze etenswaren ervoor dat je eerder geneigd bent om het op te eten. Liever niet doen dus!

Kleine borden
‘Het oog is groter dan de maag’ is voor jou ook vast geen onbekend gezegde. Aangezien je op een groot bord automatisch meer opschept, eet je tot zo’n zestig calorieën meer dan wanneer je van een klein bord zou eten.

Geen broodmandjes
Voordat je gaat eten een broodmandje, ‘s avonds op de bank een broodmandje en een half stokbrood bij de barbecue. Zonder dat je het door hebt eet je op die manier eigenlijk veel meer koolhydraten, wat je afvalproces in de weg kan zitten. Niet doen dus! 

Deze tips bewaren? Pin dit bericht dan op Pinterest

Bron: Viva | Beeld: archief