Maagkanker: zo herken je de belangrijkste symptomen

Deze signalen kunnen je waarschuwen

Het is één van de meest gevaarlijke vormen van kanker: maagkanker. De symptomen van maagkanker worden vaak pas in een laat stadium opgemerkt, aangezien de klachten in het begin niet tot nauwelijks merkbaar zijn. In Europa krijgen gemiddeld 1 of 2 op de 100 mannen en 0,5 tot 1 op de 100 vrouwen maagkanker. Een kleine kans, maar daarom niet minder belangrijk om de symptomen goed in de gaten te houden. 

Maagkanker wordt niet gauw opgemerkt

Maagkanker is een zeldzame ziekte en wordt vaak in eerste instantie over het hoofd gezien. Maagklachten zijn lastig te achterhalen en kunnen met veel verschillende zaken te maken hebben. Bij een bezoekje aan de huisarts, met onduidelijke maagklachten, wordt er niet gauw gedacht aan maagkanker. Gelukkig is de ziekte te behandelen, maar dit geldt voornamelijk wanneer het in een vroeg stadium wordt ontdekt.

Gevallen van maagkanker in Nederland

Gelukkig nemen in Nederland het aantal gevallen van maagkanker al een lange tijd af. De gevallen verschillen tussen mannen en vrouwen. De ziekte komt namelijk vooral voor bij mannen tussen de 60 en 75 jaar. De meeste vrouwen met maagkanker zijn 75 jaar en ouder.

Benieuwd naar de symptomen van maagkanker? Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2