Een maand alcoholvrij: ZO goed is dat voor je! Dit wisten we nog niet, wij beginnen meteen!

alcohol

Een alcoholvrije maand: kan jij het aan?

Veel mensen praten erover maar slechts enkelen beginnen er ook echt aan: een alcoholvrije maand als het nieuwe jaar begonnen is.

Een maand geen druppel alcohol, heb jij het wel eens geprobeerd? Makkelijk is het vaak niet, maar volgens deskundigen zou eigenlijk iedereen het eens moeten proberen. Het is namelijk ontzettend goed voor je! Waarom zou iedereen nou eens een maand alcoholvrij moeten gaan? Hieronder een lijst met redenen die jou waarschijnlijk ook overtuigt, wij zijn in ieder geval om!

  • Je wordt je bewust van de rol die alcohol speelt in jouw leven. Een wijntje bij het eten, altijd een biertje op vrijdagmiddag, een slaapmutsje voor het slapen gaan.. Elke dag loop je bijna tegen gelegenheden aan waarbij je alcohol zou kunnen nuttigen, het is eigenlijk de norm geworden. Een maand alcoholvrij leven leert bijna altijd dat mensen nadien minder gaan drinken.
  • Een maand niet drinken is goed voor je lever. Je lever kan zich herstellen, want als je alcohol drinkt geeft je lever dit altijd voorrang. Andere gifstoffen die ook afgebroken moeten worden staan dus als het ware in de rij. Als je een tijd niet drinkt kan je lever zich herstellen en andere werkzaamheden oppakken!
  • Zonder alcohol slaap je veel beter! De kwaliteit van je REM-slaap (hierin verwerk je je emoties en informatie van die dag) wordt beter als je niet drinkt. Je lichaam hoeft minder energie te steken in de afbraak van alcohol en kan zich richten op de REM-slaap. Resultaat? Je voelt je fitter en uitgeruster.
  • Je immuunsysteem wordt sterker. Je bent minder vaak ziek.
  • Je valt veel sneller af. Een glas wijn is ongeveer 85 calorieën, een mixdrankje ongeveer 145. Stoppen met drinken betekent dus minder calorieën en dat resulteert in gewichtsverlies. Bovendien zorgt alcohol voor een ander vervelend effect; het vertraagt de afbraak van vet uit je voeding.

En, ben jij overtuigd? Wij in ieder geval wel! Deel dit bericht met je vrienden en ga de uitdaging samen aan!

Bron: RTL Nieuws