Makkelijk uit de veren: zo word je energiek wakker

wake up energie

Dankzij deze tips spring je zelfs in de koude wintermaanden makkelijk uit bed

Kom jij tijdens de donkere wintermaanden moeilijk uit bed? En ben je in de ochtend totaal niet vooruit te branden? Er zijn een aantal handige trucjes die je in de ochtend meer energie kunnen geven, zodat jij iedere ochtend met een frisse start de dag begint. Aan de slag! 

1. Game on

Ben je van plan om vroeg uit de veren te gaan en heb je hierom de wekker extra vroeg gezet? Goed bezig, alleen dan moet je natuurlijk nog wel uit bed springen. En dat is het gedeelte waar we in de koude wintermaanden juist moeite mee hebben. Voorkom dit probleem door er een spelletje van te maken. In het boek Dead Good Morning geeft schrijfster Lienke de Jong een handige tool om gemakkelijk uit bed te gaan. Vanaf het moment dat zij wakker wordt, telt ze tot 15. Is het je gelukt om binnen die 15 seconden uit bed te springen? Dan heb je je eerste overwinning van de dag al gehaald.

2. Wake-up light

Donkere dagen vragen om extra licht. Je kunt vlak nadat je wekker gaat een nachtlampje aanzetten, maar je kunt ook een wake-up light aanschaffen. Dankzij een wake-up light word je niet middenin je diepe slaap gewekt, wat er automatisch voor zorgt dat je minder gestrest wakker wordt. Tegenwoordig koop je al voor een paar tientjes een wake-up light, waardoor je een stuk fijner wakker wordt.

3. Bewegen maar

Indien je ’s ochtends niet vooruit te branden bent, is het verstandig om juist te gaan bewegen. Stap uit bed, trek een comfortabele outfit aan en ga de deur uit. Door meteen een stuk te wandelen zal je je fitter voelen. En nee, je hoeft echt niet meteen te gaan hardlopen. Wandelen is ook ontzettend goed voor je lichaam.

4. Koud water

Stap jij iedere ochtend onder een hete douche? Verander dit dan naar een koude douche. Het klinkt misschien akelig, maar koud douchen brengt ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Niet alleen krijg je er meer energie van, ook doet het veel goeds voor je immuunsysteem. Wil je absoluut niet ijskoud douchen, dan kan je ook beginnen met een koude plens water in je gezicht óf een warme douche te eindigen met dertig seconden koud water.

5. Hydrateer

In de nacht zweet je veel, waardoor je vaak een beetje uitgedroogd wakker wordt. Vul je vochtreserves aan door in de ochtend meteen een glas water te drinken, want ook hier krijg je meer energie van. Geen koffie, dus. Eerst water!

Lees ook: Op dit tijdstip gaan slapen zou heel goed zijn voor je hart

Bron: Metronieuws | Beeld: Unsplash