Aha! Op deze manier verpest het mondkapje je make-up niet

Mondkapje-beugel

Hallo, lipstick die de hele dag blijft zitten! 

Het mondkapje dragen we uiteraard voor een goed doel. Toch zit-ie soms enorm in de weg. Het veegt je make-up van je gezicht, het zorgt voor puisjes op je kin en je voelt je benauwd. Gelukkig bestaat er een handige beugel die je daarbij kunt helpen. We vertellen je er alles over! 

Mondmaskerbeugel

De handige beugel heb je vast weleens zien liggen naast de stapels met mondkapjes en desinfecterende handgel. Toch zien steeds meer mensen nu pas het nut in van de beugels. De beugel is ideaal omdat hij in elk mondkapje past. Het is een 3D-mondmaskerbeugel die je onder je mondkapje kunt vastmaken. Fijne bijkomstigheid: de mondmaskerbeugels zijn in veel gevallen gemaakt van milieuvriendelijke materialen en kunnen gewassen worden met water of alcohol. Controleer altijd de verpakking voor gebruik.

Irritaties rondom de mond

Door de mondmaskerbeugel heb je in je mondkapje alle ruimte om te ademen. Hier zie je aan de buitenkant niets van, want hij zit nog steeds goed op zijn plek. Doordat je mondkapje niet te dicht bij je mond komt, veegt het je make-up niet weg. Daarnaast krijg je geen vervelende en irriterende puistjes om je mond. Deze irriterende puistjes ontstaan door zweet en bacteriën die onder je mondkapje blijven zitten. Het wordt daarom aangeraden om je mondkapje na gebruik te wassen en ook goed naar het materiaal van het mondkapje te kijken. Polyester wordt bijvoorbeeld niet aangeraden, omdat hier weinig zuurstof door komt. Ook is het belangrijk dat je de mondmaskerbeugel goed schoonmaakt na gebruik.

Kopen

De mondmaskerbeugels zijn al op veel plekken te koop. Houd daarom je ogen goed open en vraag eventueel na bij de supermarkt. Nu steeds meer mensen het nut inzien van de beugels, verwachten we dat ze als warme broodjes over de toonbank gaan. Inslaan dus!

Lees ook: Tandarts deelt trucje om slechte adem in mondkapje te voorkomen

Bron: Glamour | Beeld: Unsplash, Zach Vessels