De impact van corona op medewerkers in de zorg: ‘Niet alle helden dragen een cape’

medewerkers zorg helden

Alle medewerkers in de zorg kunnen we helden noemen

Wie zijn de gezichten achter de mondkapjes die dag en nacht voor alle patiënten klaarstaan? Het zijn er te veel om op te noemen, maar een handjevol mensen delen hun verhaal op social media. Op deze manier komen we te weten welke helden uit de zorg strijden voor onze gezondheid.

Striemen van de mondkapjes

Alle medewerkers in de zorg – van huisartsen tot verpleegkundigen in het ziekenhuis – werken zich een slag in de rondte om het virus te bestrijden. Zo plaatste onder andere Karlijn Schepers, hulpverlener op de spoedeisende hulp van het OLVG in Amsterdam, een heftige foto op Facebook. Ze laat de rode striemen op haar gezicht zien die veroorzaakt zijn door het dragen van een mondkapje. Het resultaat van ‘volle bak aan de slag in de frontlinie’, zo schrijft ze op Facebook. “Een vreemde situatie waar de handschoenen sneller wisselen dan de haren op mijn hoofd, materiaal sneller opgaat dan ons lief is en de situatie met de dag (of eigenlijk het uur) verandert.”

Jaja, ‘t jonge blonde “ben jij wel oud genoeg / heb je dit wel eens eerder gedaan” SEH zustertje wil toch ook wat…

Geplaatst door Karlijn Schepers op Donderdag 19 maart 2020

Huisartsen dragen pakken

Niet alleen het personeel in ziekenhuizen, maar ook huisartsen dienen zich goed te beschermen tegen het virus. Zo laat de Amsterdamse huisarts Claire met een selfie zien hoe ze haar dagelijkse spreekuur tegemoet gaat. Volledig ingepakt en al staat ze klaar voor haar patiënten. “In onze praktijk hebben we ’s ochtends en ’s middags 2 uur lang zo’n spreekuur. We doen dat op deze manier, zodat we dan niet teveel mondkapjes nodig hebben, want daar is een tekort aan. Respect voor de mensen in het ziekenhuis die dit pak de hele dag aan hebben, na 2 uur snak ik naar frisse lucht!”

Dringende oproep van de zorgmedewerkers

Tenslotte delen ook de medewerkers van de operatiekamer in het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten een warme, maar vooral dringende boodschap. Iedere medewerker houdt een woord vast, die gezamenlijk het bericht: “Wij blijven hier binnen voor jullie, blijven jullie binnen voor ons?” vormen.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe aangescherpte maatregelen tegen corona op een rij

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Videostill YouTube