Hoe kom je er vanaf? Dit is dé truc tegen voetschimmel

 

voetschimmel

Deze tips helpen echt tegen voetschimmel

Heb je wel eens van die rode, jeukende en schilferige plekjes op je voeten gehad? Dan ben je niet de enige, zeker 50 % van de mensen heeft wel eens te maken gehad met het zogenaamde zwemmerseczeem, een schimmelinfectie aan de voeten. Vervelend en een beetje gênant, het ziet er namelijk niet heel fris uit als je een paar slippers of sandalen aanhebt. 

Broedplaats

De plekken tussen je tenen zijn een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels, er is weinig zuurstof en het is er warm en vochtig. Precies waar schimmeltjes en bacteriën zich helemaal thuis voelen. De huid van de voet is daarnaast sneller wat beschadigd, waardoor de bacteriën zich sneller kunnen hechten. Veel voetschimmels zijn een combinatie van een schimmel en een bacteriële infectie, veel mensen vergeten dit en behandelen het alleen als één van de twee.

Antischimmel en antibacterie

Het beste is om je voet elke dag te desinfecteren met een antischimmelmidddel en een antibacterieel middel. Daarnaast kan je het beste je voeten drie keer per week in een teiltje met soda weken. Ook kan je elke dag een gaasje, gedrenkt in een azijnzuuroplossing tussen de tenen laten weken. Daarna goed droogmaken en eventueel föhnen. Nog een tip is om de plekjes twee keer per dag in te smeren met zinkzalf. Zo voorkom je uitdroging. Met een week of drie à vier wordt het zichtbaar beter.

Blote voeten

Het liefst zou je de voetschimmel verstoppen in dichte schoenen, maar je kan het beste wel open schoenen, slippers of sandalen dragen. De infectie krijgt zo meer zuurstof en zo droogt je huid sneller op. Was hiernaast je sokken op 90 graden en trek daarnaast elke dag schone sokken aan!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash