9x Dit wist je nog niet over mensen die linkshandig zijn

Ze zijn intelligenter

Ja, linkshandig zijn kan ook zijn voordelen hebben. Uit een onderzoek uitgevoerd in 2007 blijkt dat linkshandigen over het algemeen een hoger IQ hebben. Helaas weten we niet helemaal hoe dit zit. Om het nog even verwarrender te maken: in 2010 beweerde een ander onderzoek juist weer het tegenovergestelde.

Vaker mannen

Uit het onderzoek Sex differences in left-handedness uit 2008 bleek dat mannen vaker linkshandig zijn dan vrouwen. De onderzoekers onderzochten de data van 144 linkshandigen en kwamen erachter dat mannen vaker linkshandig zijn, om precies te zijn: bij mannen zien we het 23 procent vaker dan bij vrouwen. 

Beter in multitasken

Uit gegevens verzameld door het Illinois Research Consortium blijkt dat linkshandigen beter zijn in multitasken dan rechtshandigen. Ook blijkt dat linkshandigen dingen beter kunnen onthouden dan rechtshandigen.

Zien sneller onderwater

Hoe het precies is onderzocht weten we niet, maar blijkbaar kwam een neuroloog erachter dat het zicht van linkshandigen zich sneller aanpast wanneer ze onderwater zijn dan het zicht van rechtshandigen. 

De tongrol

Tijdens een melig moment vragen we weleens aan ons gezelschap of iemand zijn tong kan oprollen. Niet iedereen kan het en blijkbaar is de kans dat een linkshandig iemand het kan nog kleiner. Blijkbaar kan slechts 62,8 procent van de linkshandigen hun tong in een rolletje krijgen, tegenover 74,8 procent van de rechtshandigen.

Pagina 2/2

Lees ook: Geinig: deze feitjes wist je waarschijnlijk nog niet over Goede Tijden, Slechte Tijden

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Leftyfretz | Beeld: Unsplash