Dit trucje met een wasknijper helpt om diverse pijnklachten te verminderen

Drukpunt 1

Het bovenste gedeelte van je oor staat in contact met je rug en schouders. Plaats de knijper daar voor ongeveer een minuut om spanning in je schouders te verlichten. Doe dit meerdere keren per dag om de pijn te verminderen.

Drukpunt 2

Het tweede punt staat in contact met je organen. Vanzelfsprekend moet je als je daar erg veel pijn hebt natuurlijk naar een dokter, maar als je een pijntje of ongemak hebt plaats dan een wasknijper op deze plek of knijp erin met je vingers. Het kan de pijn verzachten.

Drukpunt 3

Dit gedeelte staat in contact met pijn en stijfheid in je gewrichten. Je kunt ook hier een wasknijper plaatsen of er met je vingers in knijpen om de druk te verminderen.

Drukpunt 4

Dit gedeelte staat in verbinding met de neusholte en de keel. Als je bijvoorbeeld verkouden bent of je hebt een ontsteking in je neusholte, dan kan het uitoefenen van druk op deze plek de spanning verminderen. Een wasknijper kan heel goed helpen bij het verhelpen van vervelende keelpijn.

Drukpunt 5

Net boven je oorlel bevindt zich de plek die verbonden is met de spijsvertering. Het gebruik van een wasknijper om druk uit te oefenen kan helpen om spijsverteringsproblemen en kleine maagproblemen te verminderen. En als jij iemand bent die vaak last heeft van spijsverteringsproblemen, dan kan deze methode preventief werken.

Drukpunt 6

Het onderste gedeelte van je oor is de plek die in verbinding staat met twee van de meest belangrijke lichaamsdelen, het hoofd en het hart. Door druk aan te brengen op de oorlel kun je de gezondheid van je hart bevorderen en ongewenste druk in je hoofd verminderen. Deze methode kan vrij effectief zijn voor het wegnemen van hoofdpijn door te veel druk.

Bekijk hieronder de video met de volledige uitleg:

Lees ook: 6 kleine dingen die je kunt doen voor een betere nachtrust

Bron: YouTube | Beeld: Pixabay en Ear door Travis Isaacs onder de licenty CC BY 2.0