Met dit zelfgemaakte middeltje kom je snel van kalknagels af

waterstofperoxide

Het is nog makkelijk om te maken ook

Veel Nederlanders hebben (weleens last gehad van) kalknagels. Het is een veelvoorkomend probleem, maar is daarmee niet bepaald mooi te noemen. Gelukkig is er een vrij makkelijke remedie en je kunt het nog zelf maken ook.

Niet alleen zijn kalknagels niet zo mooi, ze kunnen ook erg pijnlijk zijn.

Oorzaak

Het is niet bepaald een lekker verhaal, maar kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, worden veroorzaakt door een huidschimmel die de nagel infecteert. De schimmels kunnen op je terecht komen door direct contact met iemand die al besmet is, maar meestal raak je besmet door schimmelsporen. Denk bij schimmelsporen aan bijvoorbeeld huidschilfers van mensen die al besmet zijn met schimmel. Raak je besmet en is je afweersysteem niet sterk genoeg? Dan krijgt de schimmel de kans om te groeien en kun je kalknagels krijgen.

Pijnlijk

Niet alleen is een kalknagel niet heel mooi, maar het kan ook heel wat ongemakken met zich meebrengen. Een besmette nagel kan dik worden en de verdikte nagel kan pijnlijk tegen de bovenkant van je schoen drukken. Ook kan een vervormde nagel de huid rondom de nagel beschadigen.

Middeltjes

Het is belangrijk dat je niet te lang blijft rondlopen met een schimmelnagel. Als je te lang wacht met het behandelen kan de infectie in de matrix van je nagel terechtkomen en dan kom je er simpelweg niet meer vanaf. Er zijn bij de apotheek verscheidene middeltjes te verkrijgen die je af kunnen helpen van dit euvel. Maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan vast. Gelukkig kun je ook zelf een middeltje maken tegen de kalknagels.

Dit heb je nodig:

  • Waterstofperoxide
  • Alcoholdenat, ook wel SD alcohol genoemd
  • Azijn

Zo gebruik je het:

Meng de benodigde ingrediënten goed door elkaar in gelijke hoeveelheden. Dip een watje of een wattenschijfje in het mengsel en leg het doordrenkte watje op de kalknagel. Laat dit een kwartier op je nagel zitten en spoel het er daarna af met warm water. Doe dit twee keer per dag en de kalknagel zal verminderen.

Lees ook: Wil je snel van je eelt afkomen? Het kan met déze twee ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash