3x deze middeltjes kun je zelf maken tegen verkoudheid

Je hoeft niet meer naar de drogist om een middeltje te kopen tegen verkoudheid

Loop een willekeurige drogist in en je vindt tig middeltjes die jou beloven je verkoudheid te verminderen. Klinkt heel leuk, maar sommige remedies kosten een flinke duit. En dan hebben we de ingrediëntenlijst er nog niet eens bij gepakt. Gelukkig kun je ook zelf natuurlijke middeltjes maken tegen verkoudheid.

Dus duik die voorraadkast in en trek je koelkast leeg, deze middeltjes maak je in een handomdraai.

Verstopte neus – combineer eucalyptus en pepermunt

Een verstopte neus is een grote ergernis onder mensen die verkouden zijn, met name wanneer je neus nog steeds dichtzit wanneer je probeert te slapen. Gelukkig kun je dit makkelijk tegengaan door eucalyptus met pepermunt te combineren. Doe wat druppels van eucalyptus- en pepermuntessence op een stoffen zakdoek en adem de geur goed in door je neus. Je zou de druppeltjes ook in een kom met heet water kunnen doen en even kunnen stomen.

Droge keel – meng salie en honing

Niet alleen ervaar je een verstopte neus bij verkoudheid, ook een droge keel komt vaak voor. Heb je hier last van? Doe dan een aantal eetlepels honing in een klein pannetje en voeg hier wat salieblaadjes aan toe. Laat het geheel een aantal minuten op laag vuur opstaan en vis daarna de blaadjes eruit. Doe 1 of 2 eetlepels in de thee en het mengsel kan zijn werk doen. 

Preventie – Vlierbessen en water

Heb je het idee dat je binnenkort verkouden wordt? Dan zijn vlierbessen je beste vriend. Het besje kan voorkomen dat je daadwerkelijk verkouden wordt. Doe hiervoor wat water in een pannetje en voeg vlierbessen toe. Laat het geheel 20 minuten doorkoken en gebruik daarna een zeef om de bessen uit het water te halen. Laat het kookvocht opstaan tot het is gehalveerd. Neem hier vervolgens 2 eetlepels van en je immuunsysteem krijgt meteen een boost.

Lees ook: Zijn je kinderen verkouden? Zo voorkom je dat je het zelf ook krijgt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels