Migraine alleen in het weekend? Weekendmigraine is een bewezen aandoening!


Krijg jij ook hoofdpijn in het weekend? Hier komt het door!

Herken jij dit? Je bent de hele week druk aan het werk en rent van hot naar her. Wanneer je eindelijk een vrije dag hebt word je wakker en BAM, daar is een flinke hoofdpijn. Hoe kan dit toch? Je hebt niets of nauwelijks gedronken en goed geslapen. Waarom word je dan toch wakker met migraine? 

Die rottige hoofdpijn ook altijd…

Migraine

Als jij vaak op je vrije dagen migraine krijgt, kan het zijn dat je last hebt van weekendmigraine. Deze hoofdpijn komt meestal opzetten op zaterdagochtend en houdt vrijwel het hele weekend aan. Ook op vakantie kun je last krijgen van deze hoofdpijn.

De oorzaak

Hoe je ze krijgt? De migraine ontstaat omdat je niet meer je gewone routine aanhoudt. Als je normaal gesproken van 9 tot 5 werkt, is je lichaam in de war als jij later naar bed gaat en langer uitslaapt. Daardoor ontstaat hoofdpijn, omdat je uit je normale ritme gaat. Ook eet en drink je op onregelmatige tijden en eet je misschien ook wel iets ongezonder. Dit kan allemaal leiden tot fikse hoofdpijn.

Voorkomen

De beste manier om migraine te voorkomen? Je voelt het al aankomen: je aan je normale ritme houden. Sta op tijd op en eet op regelmatige tijdstippen. Blijf ook gewoon gezond eten en beperk je alcoholinname. Mocht de migraine toch aanhouden, neem dan contact op met je huisarts.

Lees ook: Erger jij je kapot aan de tics van anderen? Misschien heb jij dan deze aandoening

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: Pexels