Deze vrouw haar tip om migraine te verlichten gaat viraal

Migraine
Dit schijnt dé oplossing voor migraine te zijn

Mensen die regelmatig last hebben van migraine, weten wat een lijdensweg het is. De hoofdpijn komt ineens opzetten en vloert je compleet. Een bonkend hoofd, misselijkheid en gevoeligheid voor licht zijn allemaal symptomen van een migraine-aanval. Vaak werken pijnstillers niet tot nauwelijks, dus zit er maar één ding op: je migraine uitzitten. Deze Amerikaanse vrouw vond echter een goedkope oplossing, die het proberen zeker waard is.

Dit zou de oplossing tegen migraine zijn.

Migraine

Hoe veel mensen er precies migraine hebben, is onbekend. Veel mensen die regelmatig last hebben van hoofdpijn weten zelf niet eens dat ze met migraine te maken hebben. Migraine wordt gekenmerkt door hoofdpijn die in aanvallen komt, meestal aan één kant van je hoofd. De hoofdpijn kan gepaard gaan met misselijkheid en een beperkt gezichtsveld. De hoofdpijn komt op in aanvallen die tot wel 72 uur kunnen duren.

Behandeling

Veel mensen nemen pijnstillers tegen migraine. Bij sommigen werkt dit voldoende, bij anderen haalt dit niet veel uit. Paracetamol is de meestgebruikte pijnstiller. Ook kan de huisarts zogenaamde triptanen voorschrijven die de patiënt inneemt aan het begin van de migraine-aanval. Deze medicijnen verlichten de hoofdpijn en kunnen symptomen als misselijkheid tegengaan. Ook kunnen vitamine B2-supplementen helpen om migraine te voorkomen.

Trucje

Deze Amerikaanse vrouw kwam vrij toevallig achter een handig trucje dat migraine kan verminderen. Er zijn namelijk speciale clipjes op de markt die migraine kunnen verlichten. Echter had zij deze niet in huis. Wel had ze ronde knijpers waarmee ze chipszakken en ander eten afsluit. De migraineclips van het merk Aculief moet je op het velletje tussen je wijsvinger en duim plaatsen. Door druk op dit punt te zetten zou je migraine verlichten. De vrouw besloot de knijper op haar hand te zetten en wat bleek? Na een minuut voelde ze al verlichting, twintig minuten later was haar hoofdpijn met de helft minder.

Drukpunt

Tussen je duim en wijsvinger zit het drukpunt LI-4. Daar, op de plek waar de botten van je vingers samenkomen, zit het drukpunt dat hoofdpijn verlicht. Je kunt met de duim en wijsvinger van je andere hand knijpen en masseren, maar door er een clipje of knijper op te knijpen hoef je zelf geen moeite meer te doen.

Lees ook: 11 tekenen dat je hoofdpijn eigenlijk migraine is

Dit bericht later lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tip Hero | Beeld: Wikimedia Commons