‘Mijn man behandelt me als een baby sinds ik zwanger ben’

zwanger baby

‘Ik houd daar helemaal niet van’

Francine* en haar man Kaj hebben drie kinderen samen en verwachten binnenkort hun vierde. Hoewel iedereen heel enthousiast is over Francines vierde zwangerschap, merkt ze dat Kaj veel te beschermend is geworden. Ze weet niet hoe ze hem duidelijk kan maken dat zijn zorgen niet nodig zijn. Daarom vraagt ze lezers op Reddit om raad.

Heel enthousiast

“Mijn man Kaj en ik zijn al negentien jaar samen”, begint Francine haar verhaal. “We hebben drie kinderen, die zijn nu vijftien, dertien en negen jaar. Onlangs zijn we erachter gekomen dat ik weer in verwachting ben. Dat is vrij laat, want ik ben inmiddels midden veertig. We zijn echter allemaal heel enthousiast en verheugen ons erop om een gezin van zes te zijn.”

Bang voor problemen

Iets wat Francine dwarszit, is Kajs gedrag. “Sinds hij weet dat ik weer zwanger ben, is hij ongelofelijk nerveus. Ik zorg goed voor mezelf: ik eet gezond en sport veel. Toch blijft Kaj bezorgd. Hij wil bijvoorbeeld niet dat ik vaak ga hardlopen, omdat hij bang is dat ik dan geblesseerd raak en in de problemen kom. We zijn al bij de dokter geweest en daar werd bevestigd dat alles er goed uitziet. Toch mag ik van Kaj geen zware dingen tillen en blijft hij zelfs thuis op dagen dat ik me niet zo lekker voel.”