Ongesteld op vakantie? Zo heb je minder last van je menstruatie

ongesteld

Zo heb je minder last van je menstruatie wanneer je op vakantie bent

We staan vrijwel nooit te springen om de kwaaltjes die het maandelijkse feestje met zich meebrengt, maar zeker op de warme dag heb je géén zin in Moeder Natuur haar grappen. Gelukkig hebben wij een paar tips om zorgeloos te zonnen, zwemmen en te genieten van je vakantie! Op deze manier heb je minder last van je menstruatie.

Baantjes trekken
Misschien moet je er niet aan denken om het zwembad in te duiken voor een stevige zwemsessie wanneer je ongesteld bent, maar dit helpt juist tegen de menstruatiepijn. Een half uurtje zwemmen is al genoeg voor de aanmaak van endorfine. Dit kun je zien als een natuurlijke pijnstiller. Daarnaast helpt zwemmen ook om de productie van prostaglandine te verminderen. Deze stof speelt een rol in het samentrekken van je spieren en daardoor heb je ook last van minder pijn.

De jacuzzi in
Geen zin om een duik te wagen in het zwembad? Dan kun je er ook voor kiezen om een uurtje te vertoeven in die comfortabele jacuzzi of een normaal warm bad. Lekker warm badderen helpt om de spieren in je baarmoeder te ontspannen, waardoor je minder buikpijn ervaart. Dit is ook de reden waarom sommige dames zo’n fan zijn van een warme kruik wanneer de rode vlag uithangt.

Sporten
Intensief hoef je niet te sporten om de pijn bij ongesteldheid tegen te gaan, maar beweging zelf is wel erg belangrijk. Door je lichaam te rekken en te strekken, verlicht je de pijn. Met name het rekken is goed voor je onderbuik. Maar schrijf je nu niet meteen in voor het lesje poweryoga. Sommige intensieve yogahoudingen verergeren bloedverlies en buikpijn juist. Doe het daarom rustig aan. 

Slapen
Wanneer je met je gezin of man een mooie wandeling maakt door de bergen, is het niet zo’n strak plan om te besluiten een dutje te doen, maar wanneer je in de gelegenheid bent voor een klein tukje, moet je dat zeker doen. Door even te slapen, wordt je hormoon- en bloedsuikerspiegel op peil gehouden en je lichaam krijgt even de rust die het nodig heeft om te herstellen. Om diezelfde reden is het ook belangrijk om ’s nachts die acht uurtjes te pakken.

Vermijd koffie, alcohol en koolzuur
Water drinken helpt je om een opgeblazen gevoel tegen te gaan, maar wat juist averechts werkt is het drinken van koffie, alcohol en andere koolzuurhoudende dranken. Het koolzuur zorgt ervoor dat je je opgeblazen voelt, alcohol verdunt het bloed en cafeïne vernauwt de bloedvaten. En dit zorgt er allemaal voor dat de krampen die je ervaart erger worden.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: MargrietBeeld: Pixels