Bizar: moeder ontdekt tijdens verschonen luier dat zoontje zonder toestemming besneden is

 

Het kindje werd besneden zonder toestemming van de moeder

Wat een nachtmerrie… Een vrouw uit het Engelse Nottingham kreeg in 2013 de schrik van haar leven, een afschuwelijk incident waar ze pas 4 jaar later gerechtigheid voor zou krijgen. Ze ontdekte bij het verschonen van de luier van haar drie maanden oude zoontje dat hij besneden was, zonder haar toestemming. “Ik opende zijn luier en werd hysterisch. Het was zelfs zo erg dat ik de kamer moest verlaten. Zijn hele luiertje zat onder het bloed”.

Volgens de moeder, die niet met haar verhaal in de publiciteit wil, is haar zoontje besneden toen hij bij zijn opa en oma van vaders kant ging logeren. Ondanks dat ze gelijk aangifte deed tegen, werd de zaak als niet-strafbaar afgedaan. De vrouw liet het er niet bij zitten en besloot advocaat Saimo Chahal in, die zich inzet voor een verbod op besnijdenissen in Groot-Brittannië. Doordat het onderzoek weer werd heropend, zijn er deze week drie mensen opgepakt: de arts en de grootouders van het jongetje.

Veel last
De moeder heeft toegezegd zich te blijven inzetten om de bewustwording rond besnijdenissen van jongetjes te vergroten. Volgens haar heeft haar zoontje, die inmiddels vier jaar is, erg veel last van de ingreep. “Sinds hij kan praten, klaagt hij dat het pijn doet. Ik geef hem vaak crème om de pijn te verzachten, en heb hem verteld dat hij misschien later een nieuwe operatie nodig heeft. De besnijdenis is namelijk slecht uitgevoerd, slechts de helft van zijn voorhuid is verwijderd.”

Nederland
Ook in Nederland is het niet verboden om een jongetje op jonge leeftijd te besnijden, al wordt het door de Nederlandse Kinderombudsman niet bepaald aangeraden. “Het gaat om een onomkeerbare ingreep waarbij inbreuk wordt gemaakt op de lichamelijke integriteit van het kind. Het kind kan zichzelf daarbij niet laten horen”.

Bron: AD | Beeld: Unsplash