Heb je moeite om goed te slapen? Dan moet je dit echt eens proberen! Deze 10 stappen zijn echt geweldig handig!

Slecht slapen

Als je vaak moeite hebt hebt met slapen dan moet je deze tips eens proberen

Slecht slapen is iets wat steeds meer op een volksziekte begint te lijken. Steeds meer mensen hebben er last van en steeds meer mensen ondervinden dagelijks moeite om goed te slapen. Hoe komt dat dan? Voor een belangrijk deel heeft het te maken met onze drukke maatschappij, de zogenaamde 24-uurs economie. We moeten altijd van alles en we staan eigenlijk te weinig stil om fatsoenlijk tot rust te komen. Het feit dat we de hele dag door met beeldschermen om ons heen zitten wil ook al niet echt helpen. Wat het effect hiervan is, kun je lezen in ons artikel hierover. Die vind je hier.

Heel veel Nederlanders hebben te kampen met slaapproblemen. Maar liefst 64 procent van de Nederlanders voelt zich ’s ochtends niet uitgeslapen en maar liefst 83 procent geeft aan door slaapproblemen soms of regelmatig minder goed te presteren op school of op het werk. Dat zijn nog eens percentages, vinden jullie ook niet?

Er is wel het nodige aan te doen. Vooral het stimuleren van de aanmaak van melatonine is erg goed voor je, dat is de stof die je helpt om te gaan slapen. Ook kun je aan mindfulness doen, dat zijn oefeningen die je helpen om tot rust te komen. Je kunt daarnaast ook aan yoga doen, dat is een immens populaire sport die door heel veel Nederlanders wordt beoefend. En nee, je hoeft niet zo lenig als een kat te zijn om te kunnen profiteren van wat yoga je te bieden heeft.

Het kan voor sommige mensen ook een fysieke en mentale uitdaging zijn, denk bijvoorbeeld aan meditatie. Het kan je helpen om op een effectieve manier je bloeddruk te verlagen, maar het kan ook helpen om effectief stress te verminderen. We hebben 10 stappen voor je waarmee je eenvoudig yogabewegingen leert die je gewoon thuis op je eigen bed kunt doen. Ze zijn super handig als je graag beter en dieper zou willen slapen.

 

1. De voorwaartse buiging
Hierbij ga je gewoon op je bed zitten en leun je met je lichaam voorover voor een laatste rek van de rug voordat je gaat slapen. Probeer met je vingertoppen je tenen aan te raken terwijl je naar voren leunt. Maak het jezelf niet te moeilijk, als het niet lukt dan smokkel je gewoon een beetje.

 

2. De turning bend
Deze houding is echt heel goed voor je bovenlichaam en voor je rug. Ga met je beide benen gekruist op het bed zitten en leg vervolgens je rechterhand op je linkerknie. Plaats je linkerhand op het bed achter je en beweeg met je lichaam langzaam naar links. Probeer ook je hoofd naar links te bewegen.

Bekijk de rest van de oefeningen op de 2de pagina. Vooral oefening 8 is erg rustgevend!


Pagina 1/3

Array