Dit moet je elke dag drinken om je hart gezond te houden

En nee, dat is zeker geen straf!

Gezond leven is belangrijk om je goed in je vel te voelen. Ben je gezond vanbinnen, dan straal je van buiten en heb je veel meer energie voor de dagelijkse taken. Daarnaast is gezond leven belangrijk om het risico op hart- en vaatziekten naar beneden te brengen. 

Dit kun je het beste iedere dag drinken voor een gezond hart.

Diabetes

Wil je je lichaam in topvorm houden en je hart tevreden houden? Dan moet je iedere dag vier koppen koffie per dag drinken. Vier koppen koffie zou namelijk goed zijn voor je hart. Drink je er vijf per dag, dan ben je zelfs tot wel 30% beter beschermd tegen diabetes type 2. Gezien de cafeïne in de koffie worden meer koppen dan de aanbevolen vier of vijf echter niet aanbevolen. Maar hoe zit het dan met alle negatieve verhalen die over koffie de ronde gaan?

Hart

Veelgehoorde feiten over koffie zijn dat het uitdrogend zou werken en dat het de bloeddruk verhoogd. Dit is echter onzin, vertelt Marianne Geleijnse aan de Volkskrant: “De cafeïne in koffie zorgt er hoogstens voor dat je blaas een beetje wordt geprikkeld waardoor je iets eerder gaat plassen, niet zozeer méér.” Volgens haar is het juist heel goed voor je vochtbalans om een aantal koppen koffie te drinken als je wakker wordt. Daarnaast is het ook voor je hart heel goed om koffie te drinken: het drinken van twee tot vier koppen van het zwarte goud wordt in verband gebracht met een lager risico op hartziekten en een beroerte.

Lees ook: Met slippers aan of op blote voeten autorijden: mag dat nu wel of niet?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay