Eerste hulp bij muggenbulten: dit is dé truc om er snel vanaf te komen

muggenbulten

De jeuk van de muggenbulten zal snel verdwijnen!

Ben jij ook altijd de ongelukkige die lek gestoken wordt door muggen? Dan zit je inmiddels waarschijnlijk onder de vervelende, jeukende bulten. Gelukkig bestaat er een goede manier om van de jeuk af te komen met dit huis-tuin-huis-en-keuken middeltje. 

Geen zorgen: hulp is onderweg!

Muggen op afstand

Je kunt nog zo je best doen om de muggen de deur te houden met citronellakaarsen, potdichte ramen en klamboes, maar toch weten ze altijd hun weg naar binnen te vinden. Laat een lichaamsdeel onbedekt en je zult zien dat je de volgende dag vol zit met jeukende bultjes. Helaas is het moeilijk om de muggen helemaal uit je huis te weten, maar wel kun je ervoor zorgen dat de bulten een stuk minder jeuken. En wel met dit middeltje dat je naar alle waarschijnlijkheid al in huis hebt!

Vicks Vaporub

Volgens de Amerikaanse dermatoloog Neal Schultz zou het middel Vicks Vaporub, dat normaliter gebruikt wordt bij verkoudheid en griep, de uitkomst zijn waar het jeuk betreft. Smeer een beetje op de plekken waar je het meeste jeuk hebt en je zult niet alleen zien dat de jeuk verdwijnt, maar ook dat de muggenbult sneller verdwijnt. Vicks Vaporub bevat namelijk de ingrediënten menthol, kamfer en thymol die een pijnstillende werking hebben en de ontsteking bestrijden. Ook bevat het middel cederhout, wat beestjes op afstand houdt. Zo kun je ook nog nieuwe wondjes voorkomen.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Grazia | Beeld: Pixabay