Kun je na een oproep wachten met het maken van een vaccinatieafspraak?

vaccin

Uitnodiging gekregen, maar twijfel je nog over het vaccin? Dit kun je doen.

Bij steeds meer mensen valt een uitnodiging op de mat om een afspraak te maken voor een vaccinatie. Maar wat als je nog wat langer na wilt denken over de prik? 

Oproep gekregen

De vaccinatiecampagne is al een aantal maanden in volle gang, en steeds meer mensen kunnen een uitnodiging verwachten om een afspraak te maken bij de GGD. Maar wat nu als je morgen een oproep krijgt en eigenlijk nog langer na wilt denken over het nemen van het vaccin? Kun je het maken van een afspraak dan ook uitstellen? Een woordvoerder van de GGD legt het uit.

Beschikbaarheid

“Op het moment dat je uitgenodigd wordt, is er een vaccin beschikbaar”, vertelt de woordvoerder aan RTL. Wanneer je niet binnen korte termijn een afspraak maakt, kan het zo maar zijn dat er geen vaccin meer beschikbaar is. “Als je pas maanden later belt voor het maken van een afspraak, zal er gekeken worden naar de situatie op dat moment. We kunnen niet garanderen dat je dan helemaal vooraan in de rij mag plaatsnemen. Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins op dat moment.”

Iedereen heeft recht

Je kunt er dus voor kiezen om niet direct een afspraak te maken, maar het is moeilijk om te zeggen hoe lang je dan nog moet wachten wanneer je besluit om je wel te laten vaccineren. Iedereen die een uitnodiging heeft gehad, heeft in ieder geval wel recht op een prik. Dus ook als je pas maanden na de oproep een vaccinatie wilt halen, dan moet daartoe een mogelijkheid zijn.

Lees ook: Voormalig RIVM-directeur legt uit waarom vaccins zo belangrijk zijn

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels