Wat een nachtmerrie: rechter bepaalt tegen de wil van ouders dat hun baby moet sterven…

De rechter bepaalde ‘met pijn in zijn hart’ dat dit het beste is voor de baby

Wat een ongelofelijk verdrietig verhaal heeft zich onlangs afgespeeld in Groot-Britannië.  Een rechter besloot tegen de wil van de ouders dat hun ernstig zieke baby niet langer met medische ingrepen in leven mag worden gehouden.

De ouders van het jongetje Charlie wilden nog naar de Verenigde Staten toe voor een experimentele behandeling, maar dat staat de rechter niet meer toe. De acht maanden oude Charlie mag enkel nog zorg krijgen die zijn lijden verzacht, maar mag geen levensverlengende behandelingen meer krijgen, waardoor het mannetje binnenkort zal sterven. De rechter oordeelde ‘met pijn in het hart’ dat dit het beste is voor de baby.

Charlie heeft een zeldzame genetische afwijking waardoor zijn spieren en hersenen ernstig en ongeneesbaar worden aangetast. De ouders van Charlie hadden al geld ingezameld voor de experimentele behandeling, maar de rechter – die zich door diverse deskundigen in binnen- en buitenland had laten adviseren – besloot dat het kindje een te slechte kwaliteit van leven heeft om het sterfproces nog langer te rekken. De ouders schreeuwden ‘NO!’ na het horen van het vonnis en barstten in huilen uit. Wat een vreselijk verhaal, het zal je maar overkomen. Wij wensen de ouders van Charlie ontzettend veel sterkte toe bij het verwerken van dit vreselijke verdriet.

Bron: Libelle | Foto: