Heb je halve maantjes op je nagels? Dit zegt het over je gezondheid

De halve maantjes op je nagels zeggen veel over je gezondheid

Bij iedereen verschillen de nagels: de een heeft prachtige lange nagels, en anderen hebben hun nagels liever kort en praktisch. Niet alleen kunnen je nagels je veel vertellen over je persoonlijkheid, ook zegt veel over je gezondheid. Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat je witte, halve maantjes bij je nagelriemen hebt? 

Deze witte vormpjes kunnen heel wat voor je kunnen betekenen.

Halve maantjes nagels

Je hebt ze of niet, maar de mensen die ze wel hebben; hoe kom je aan die maantjes? Onderzoekers hebben nu onderzoek gedaan naar de halve maantjes en zijn tot een paar interessante conclusies gekomen. Wanneer je halve maantjes hebt op alle 10 de vingers, dan is dat een goed teken. Dit geeft namelijk aan dat je bloedsomloop stabiel is en dat je een gezonde hartfunctie hebt. Misschien vind je het helemaal niet mooi lijken op je nagels, maar wees dus maar blij dat je ze hebt! Ook kan het een driehoekige halve maan zijn, dit betekent dat je een zenuwoverspanning hebt.

Gezondheid

Naast deze twee varianten, heb je nóg twee andere soorten; een grote maan en helemaal geen witte maantjes op je nagels. De grote manen geven aan dat je hart te snel pompt en dat betekent een hoge bloeddruk. Natuurlijk kan het ook nog zo zijn dat je nooit witte maantjes op je nagels hebt gehad. Dan moet je misschien wel oppassen, want dit betekent dat je een lage bloeddruk hebt. Ook heb je volgens de onderzoekers dan grotere kans op bloedsomloop stoornissen en een zwakker hart. Kijk dus wat vaker naar je nagels, ze vertellen meer dan je denkt!

Bron: archief | Beeld: A girl deserves to be pampered once in a while!! door sunshinecity onder de licentie CC BY 2.0