Dit moet je dus nooit doen als je net thuiskomt van je werk

Het kan schadelijk zijn voor je gezondheid, relatie én voor je partners gezondheid

De een houdt van zijn werk en de ander is iets minder gek op de plek waar hij of zij haar geld verdient. Toch vindt bijna iedereen het fijn om na een lange werkdag naar huis te kunnen. Ben je thuis aangekomen en klaar om van je avond te genieten? Doe dit ene dan niet. 

Je werk moet je niet mee naar huis nemen.

Mailen

Schoenen uittrappen, op de bank ploffen en nog even niet nadenken over het eten. Dit is precies de manier waarop veel mensen thuiskomen. Even niet denken aan het werk. Of tóch nog even kijken of die ene zakenrelatie heeft terug gemaild… Dat is alleen juist wat je net niet moet doen als je thuis bent.

Flexibele werkgrenzen

Mensen die buiten werktijd hun mail checken hebben vaak niet door hoe schadelijk dit kan zijn voor hun gezondheid, zo stellen onderzoekers van Virginia Tech University. Onderzoekers kwamen erachter dat ‘flexibele werkgrenzen’ ervoor kunnen zorgen dat medewerkers meer stress ervaren.

Stress

De ondervraagden die hun mail buiten werktijd checken, bleken zoveel stress te hebben, dat het schadelijk kan zijn voor hun gezondheid. Waar de meeste participanten zich alleen niet van bewust waren, was dat hun emotionele gezondheid ook veel impact heeft op die van hun partner. “Ons onderzoek toont aan dat ‘flexibele werkgrenzen’ vaak veranderen in ‘werk zonder grenzen”, legt William Becker, co-auteur en managementprofessor aan Pamplim Collega of Business, uit. Bazen verwachten al snel dat hun personeel 24 uur per dag klaarstaat. “Dit doet afbreuk aan de gezondheid van het personeelslid, maar eist ook zijn tol van het gezin.”

Lees ook: Nieuw onderzoek toont aan: je kunt beter vier dagen werken dan fulltime

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Pexels