Nooit meer last van plakkerige zweethanden met deze truc!

zweethanden

Zweethanden zijn altijd een beetje gênant

Heb jij ook altijd last van zweethanden en wil je daar vanaf? Dat kunnen we heel goed begrijpen, want het is behoorlijk ongemakkelijk om iemand een hand te geven met zweethandjes, om nog maar te zwijgen over de vlekken die je krijgt op het scherm van je telefoon. Wij zetten vier praktische tips voor je op een rij!

Allereerst is het handig om te weten waarom sommige mensen last hebben van zweethanden. Dit heeft te maken met hyper-functionerende zweetklieren. Simpel gezegd houdt dat in dat je veel zweet. Het zweten van handen is heel belangrijk, omdat het grip verbetert. Helemaal niet zweten kan dan ook nagenoeg niet. De fancy naam voor overmatig zwetende handen is hyperhidrose palmaris.

  • Om van zweethanden af te komen is het allereerst belangrijk om je handen goed te wassen met zeep. Vuil en bacteriën maken het zweten erger. Was dus regelmatig je handen met zeep of smeer ze in met een antibacteriële crème.
  • Probeer rustig te blijven. Stress zorgt ervoor dat je meer gaat zweten en dan vooral handzweet is dan heel veelvoorkomend.
  • Eet minder pittig. Pittig eten activeert de zweetklieren. Als je last hebt van hyperfunctionerende zweetklieren is het slim om van pittig eten af te blijven.
  • Ook alcohol, cafeïne en tabak zorgen voor meer zweet.
  • Gebruik talkpoeder op je handen. Het gaat het zweten tegen en je krijgt er ook nog zachte en gladde handen van!

Gelukkig is zweten helemaal niet slecht voor je. Dus als het niet storend is, kan het prima. Even douchen is wel altijd fris als je veel gezweet hebt, omdat oud zweet gaat stinken.

Bron: zweetikveel | Beeld: dailymotion