Dankzij deze 4 tips hoef je nooit meer te strijken


Nooit meer strijken lijkt een ideaalbeeld

Sommige mensen vinden strijken rustgevend en vinden het fijn om te doen. Anderen halen snel het hete ijzer over hun overhemd in de hoop dat het iets uithaalt of accepteren gewoon dat ze voor altijd rond zullen lopen met gekreukte kleding. Maar, dit hoeft helemaal niet! Je kunt je leven een stuk makkelijker maken door de volgende vier tips toe te passen.

Nooit meer strijken!

1. Stoom

Bij deze tip sla je twee vliegen in één klap: je shirtje, blousje of jurkje is weer glad en jij bent weer schoon. Hang simpelweg het gekreukte kledingstuk aan een kledinghanger in de douche en ga minstens tien minuten lekker warm douchen. De stoom zal de kreukels uit de kleding halen. Jij schoon, je kleding strak, je bent klaar voor de dag!

2. Water

Een paar sprays met een plantenspuit kan bij veel soorten stof veel uithalen. Maak het kledingstuk natuurlijk niet te nat, maar spray van een afstandje en laat het kledingstuk daarna drogen. Heb je haast? Gebruik dan een föhn om het natte kledingstuk droog en glad te föhnen.

3. Stijltang

Deze tip is vooral voor de dames onder ons. Pak in noodgevallen gewoon je stijltang! Maak hem wel even schoon, want er kunnen haarproducten achter zijn gebleven van de vorige stijlbeurt. Vooral handig als het gaat om kleine kreukels aan de rand van het kledingstuk zoals de kraag of de onderkant van een shirtje.

4. Droger

Heb je een droger en hoge nood wat strijken betreft? Maak het kledingstuk dan vochtig met een plantenspuit en doe het een paar minuutjes in de droger. Trek het meteen aan, zolang het nog warm is. Voilà, geen kreukels meer.

Lees ook: Zonde van je kleding: 4 fouten die snel zijn gemaakt tijdens het strijken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Helpling | Beeld: Unsplash