Deze oefeningen kunnen je helpen om beter te slapen

Slapen als Doornroosje? Probeer deze oefeningen dan eens

Je merkt pas hoe erg je slaap nodig hebt, wanneer je het niet genoeg krijgt. Sowieso vinden we het heerlijk om in te dommelen na een lange vermoeiende dag, maar wat nu als je slecht slaapt? Je zou deze oefeningen dan eens kunnen proberen.

Fitnessexpert Joshua Pearson vertelt aan Metro UK welke oefeningen kunnen helpen om beter te slapen.

Oefeningen

“Over het algemeen kan elke soort beweging ervoor zorgen dat je beter slaapt”, vertelt de expert aan Metro. “Maar niet elke oefening heeft evenveel effect op de kwaliteit van je slaap.” Gelukkig is Pearson de beroerdste niet en de fitnessexpert deelt welke vijf oefeningen of sporten het beste effect hebben voor een goede nachtrust.

1. Burpees

Mensen die weleens een burpee hebben uitgevoerd, of dit probeerden, weten dat dit niet de makkelijkste oefening is. Toch is-ie ontzettend goed voor je, aangezien het een full-body oefening is. Het verbrandt veel calorieën (mits je het wel even vol kunt houden) en helpt daarmee om je lichaam moe te krijgen.

2. Squat

Vind je een burpee nu echt te zwaar, maar wil je wel een oefening uitvoeren die je ook thuis kunt doen? Dan is de squat een goede optie. De grotere spieren in je benen worden benut tijdens deze oefening, denk maar aan je hamstrings, bilspieren, quads en kuiten. Het is een goede manier om wat extra energie kwijt te raken, zodat je niet ’s nachts wakker ligt.

3. Zwemmen

Kun je je lichaam niet te veel belasten, maar wil je wel iets doen om ’s nachts niet wakker te liggen van de energie? Breng dan een bezoekje aan het zwembad. Je bouwt spieren op met zwemmen en je verbrandt calorieën. Zwemmen is ook goed voor je longen en je hartgezondheid en daardoor kan het ervoor zorgen dat je je volledig relaxt voelt als je ’s avonds in bed kruipt na eerder op de dag gezwommen te hebben.

4. Lopen

Het klinkt zo simpel, maar ook lopen is ontzettend goed voor je als je ’s nachts niet altijd even goed slaapt. Van lopen zal je hartslag niet te veel omhoog gaan, maar het is wel een uitstekende manier om je lichaam te kalmeren. Deze oefening kun je daarnaast ook doen vlak voordat je naar bed gaat.

5. Yoga

Niet iedereen heeft zin om zijn of haar lichaam in een vorm te manoeuvreren die niet bepaald hedendaags te noemen is, maar yoga heeft een positief effect op je nachtrust. Er zijn tig soorten die je kunt uitoefenen, maar je kunt beginnen met de basisposes als de cobra, lotus, krijger en downward facing dog. Focus op je ademhalen en stretch je lichaam. Hierdoor kun je na de oefening ontspannen in bed kruipen.

Lees ook: Slecht geslapen? Met deze 10 tips kom je de dag wel door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Unsplash