Je ogen verklappen ontzettend veel over je algemene gezondheid! DIT zijn alarmsignalen waar je op moet letten!

  1. Een oogontsteking: Dit uit zich soms in een klein bultje langs het ooglid en dat kan behoorlijk pijnlijk zijn! In principe zou dit ongemak in een paar dagen verdwenen zijn, maar soms lijkt het maar niet weg te trekken. Als het na een paar maanden nog niet weg is dan doe je er goed aan om even langs de huisarts te gaan. Het kan namelijk talgklier carcinoom zijn, een agressieve, maar zeldzame vorm van huidkanker. Het wordt vaak gevonden in het ooglid, maar kan overal voorkomen omdat talgklieren in het lichaam worden gevonden. Deze vorm van kanker wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als andere, minder ernstige aandoeningen.

  1. Haarverlies in wimper of wenkbrauw: Als je uit het niets ineens veel haar verliest in je wimpers of wenkbrauw kan dit iets te maken hebben met je schildklier. Neem dan ook even contact op met je huisarts.
  2. Wazig zien: Als je veel achter de computer zit dan kan je soms wat wazig gaan zien. Dit kan het zogenaamde Computer Vision Syndrome zijn, een aandoening die voorkomt bij mensen die teveel achter een scherm zitten. Het kan leiden tot hoofdpijn, droge ogen, nek- en schouderpijn en nog talloze andere klachten.
  3. Gelig oogwit: Dit kan geelzucht zijn, dit komt bij pasgeborenen vaak voor. Het kan bij volwassenen echter duiden op leveraandoeningen of problemen met de galblaas.

Herken jij één of meerdere van bovenstaande oogproblemen? Neem dan even contact op met je arts!


Pagina 2/2