Oh oh! Bijna iedereen vergeet dit kledingstuk te wassen en daar kan je ziek van worden

was

Wij gaan ‘m voortaan vaker wassen!

Hoewel sommige mensen dit maar al te graag ontkennen, is het toch echt zo: de winter is in aantocht. Dat betekent dat over niet al te lange tijd de dikke jassen, muts en sjaal weer uit de kast mogen. Je verwacht dat je sjaal je beschermt tegen een snotneus, maar wat blijkt? Je sjaal kan je juist ziek maken!

Je geliefde sjaal is een broedplaats van bacteriën.

Wassen
Als de koude lucht ons land weer binnen trekt, verbergen we ons gezicht het liefste in een zo groot mogelijke sjaal. Juist je gezicht in zo’n grote sjaal blijkt niet al te gezond. Zeg nou zelf: hoe vaak was jij die das eigenlijk? Vast niet zo vaak als je trui, ofwel? Sommige mensen vergeten dit kledingstuk te wassen en dat zorgt ervoor dat bacteriën een heerlijke plek hebben om te wonen en zich te vermenigvuldigen.

Sopje
De bacteriën vermenigvuldigen zich razendsnel en dat kunnen echte ziekmakers zijn. Juist daarom is het raadzaam om je sjaal eens even een wasbeurt te geven. Dit doe je door een sopje te maken van lauwwarm water en een paar drupjes babyshampoo. Dit is niet agressief en zo blijft je sjaal ook mooi. Laat ‘m tien minuten in het sopje weken en leg het kledingstuk vervolgens in een bak met koud water. Ververs dit koude water tot er geen zeep meer uit de sjaal komt. Knijp dan het water voorzichtig uit de stof en laat ‘m drogen. Zo beschadig je je wollen vriendje niet en kan je er de hele winter plezier van hebben.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Het laatste nieuws | Beeld : Unsplash