Oh oh… slecht nieuws voor de rokers onder ons!

rokers

Roken wordt wederom duurder

Dat roken een dure hobby is, hoeven we je niet te vertellen. Je betaalt voor een pakje sigaretten in Nederland gemiddeld nu 6,30 euro. Ten opzichte van tien jaar geleden is dat is een stijging van van meer dan honderd procent. Nu moeten we helaas nog slechter nieuws brengen voor de rokers onder ons, want de sigaretten worden weer duurder.

De pakjes worden 17 cent duurder dan het jaar daarvoor.

17 cent
Dat sigaretten zo duur zijn ligt niet aan het product zelf. Zonder accijns zou je namelijk maar 1,58 euro betalen voor een pakje sigaretten. Met accijns wordt dit dus omhoog geschroefd naar 6,30 euro en straks 6,47 euro. Deze prijsstijging komt doordat het nieuwe kabinet de prijzen van sigaretten wil ophogen, om mensen te ontmoedigen om tabak te kopen.

Rovers
De stijging zal plaatsvinden in april 2018. In januari volgt er dan een nieuwe prijsstijging. Hoe hoog die zal zijn is nog onbekend. Via de website van televisieprogramma Radar regent het reacties van boze mensen. Zo zegt iemand dat het kabinet ‘schijnheilig en een stelletje rovers’ zijn en dat ze de verkoop dan helemaal moeten verbieden. Wat vind jij van deze prijsstijging? Laat het ons weten via onze Facebook-pagina!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: pexels