Aha: om deze reden is naakt slapen goed voor je lichaam

naakt-slapen

Dit gaan we meteen doen!

Slaap jij iedere avond braaf in je pyjama? Er zijn ook mensen die poedelnaakt onder de dekens gaan liggen. Klinkt misschien koud – bij de nachtelijke bezoekjes naar de wc, bijvoorbeeld – maar het heeft eigenlijk een hoop voordelen. We zetten een paar op een rijtje! 

Afkoelen tijdens je slaap

Het is tijdens je slaap belangrijk dat je lichaam afkoelt. Dit verlaagt namelijk je bloeddruk waardoor je lichaam in een ruststand komt. En je begrijpt, hoe minder kleren je aan hebt, hoe sneller je afkoelt. Een dunne pyjama kan hier ook wel voldoende voor zijn, maar je zult merken dat je een stuk fijner slaapt wanneer je dit zonder kleding doet.

Het helpt bij gewichtsverlies

Het is echt waar: naakt slapen zorgt voor gewichtsverlies. Het slapen bij koude temperaturen zorgt er namelijk voor dat het ‘bruine vet’ geactiveerd wordt. En dit vet helpt bij de verbranding van calorieën, stelt een studie uit 2014.

Het is goed voor je relatie

Niet alleen vanuit een erotisch oogpunt, maar naakt slapen heeft ook een hoop voordelen voor je relatie. Als je fysiek dicht bij iemand anders bent, dan maakt ons lichaam het stofje oxytocine aan. Dit wordt ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd, en zorgt ervoor dat je nog intiemer wordt met je partner. Neuro-econoom Paul J. Zak, die ook wel ‘Dr. Love’ wordt genoemd, beweerd zelfs dat oxytocine de lijm is die de samenleving bij elkaar houdt. En huid-op-huid contact bevordert de aanmaak van het knuffelhormoon.

Lees ook: Is het beter voor je relatie om samen of apart te slapen?

Bron: Flair | Beeld: Pexels