Aha! Om deze reden weeg je in de ochtend minder

wegen-in-de-ochtend

En dit is het beste moment om te wegen!

Als jij je regelmatig weegt, dan heb je het vast wel eens gemerkt: in de ochtend weeg je veel minder. Erg fijn om te zien, maar hoe komt dat eigenlijk? We hebben het antwoord! 

Zweten in de avond

De reden waarom je in de ochtend minder weegt dan in de avond hangt van verschillende factoren af, zoals zweten in je slaap. Tijdens je slaap verlies je namelijk veel vocht, en dit kan ervoor zorgen dat je in de ochtend veel lichter weegt. Enne, je hoeft helemaal niet heel erg te zweten om minder te wegen. Ook mensen die ’s nachts weinig zweten, verliezen vocht.

Uitgedroogd

Naast zweet, heeft het ook te maken met wat je binnenkrijgt. Gedurende de dag drink je water, koffie en andere drankjes, maar in je slaap doe je dit natuurlijk niet. Dit kan ook een groot verschil maken wanneer je in de ochtend of in de avond op de weegschaal gaat staan. Je bent dus eigenlijk een beetje uitgedroogd, en dat zie je weer terug op de weegschaal.

Je lichaam werkt

Ook lig je ’s nachts in een diepe slaap, maar doet je lichaam dit niet. Jouw lichaam is namelijk druk bezig met het verbranden van calorieën. Dit kan ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je buik veel platter lijkt in de ochtend. Als je dan gaat ontbijten of iets gaat drinken, merk je dat waarschijnlijk ook meteen aan je lichaam.

Beste moment om te wegen

Vraag je jezelf nu af wat het beste moment is om je te wegen? Volgens de National Weight Control Registry in Amerika kun je dit wel het beste in de ochtend doen, bij voorkeur nadat je naar het toilet bent geweest. Op dat moment draagt je lichaam nog geen extra gewicht van een ontbijt of koffie mee. Handig om te weten!

Lees ook: Langer dan een kwartier op het toilet zitten? Dat kun je beter niet doen

Bron: Margriet, MetroNieuws | Beeld: Unsplash, I. Yunmai