Nieuw onderzoek toont aan dat het drinken van thee de kans op een hartstilstand verkleind! Zet die waterkoker maar vast aan!

Thee drinken verkleint de kans op een hartstilstand

Slechts één kopje thee per dag zou je risico op een hartaanval en een beroerte kunnen verlagen volgens recent onderzoek. Bij een onderzoek waaraan 6200 mensen meededen ontdekte ze dat degene die elke dag thee drinken 35 procent minder kans hebben op een hartstilstand, een beroerte, een hartaanval of hart- en vaatziekten dan degenen die nooit thee drinken.

De theedrinkers hadden ook minder verkalking in de kransslagaders rondom het hart, een belangrijke oorzaak van hartproblemen, stelt het team van het John Hopkins Hospital vast. “We ontdekten dat het zijn van een bescheiden theedrinker verband houdt met een verminderde toename van verkalking in de kransslagader en verminderde inval van nadelige cardiovasculaire gebeurtenissen”, vertelden ze de American Heart Association, de Amerikaanse Hartstichting, onlangs.

Ze voegden eraan toe: “Toekomstig onderzoek is nodig om de potentieel beschermende aard van de beperkte inname van thee te onderzoeken.” Ze onderzochten niet waarom thee zo’n beschermde functie heeft, maar eerder onderzoek heeft de suggestie gewekt dat flavonoïden, een type antioxidant die in thee zit, er verantwoordelijk voor kan zijn. Deze chemicaliën staan erom bekend dat ze beschadiging van cellen voorkomen en mensen helpen om af te vallen. Lees meer hierover op de volgende pagina.


Pagina 1/2