Onderzoek wijst uit: visolie is goed voor je conditie

Visolie is niet alleen goed voor je hart en hersenen

In Noorwegen zijn ze al lang overtuigd dat visolie onmisbaar is om de dag mee te beginnen. Of het nu in capsulevorm is of rechtstreeks uit de fles, de Noren gebruiken het om hun dag vol energie te beginnen. In Nederland wordt het supplement ook veel gebruikt, maar dan vooral voor het hart en de hersenen. Echter blijkt het ook een boost te geven aan je conditie. 

Visolie voor conditie

Dat visolie goed is voor je hart en hersenen, is over het algemeen wel bekend. Maar dat het ook iets kan bijdragen aan je conditie, dat is nieuw. Onderzoekers van de Kobe Gakuin University in Japan hebben hier onderzoek naar gedaan en kwamen tot de ontdekking dat de vitaminen goed zijn voor je conditie. Wat bleek? Deelnemers die visolie slikten konden langer en beter met pijn omgaan dan mensen in de controlegroep.

DHA-vetzuren

Hoe kan het dat de pillen effect hebben op je conditie? Volgens de wetenschappers kunnen de DHA-vetzuren in visolie het effect van endorfine versterken. Hierdoor kun je beter omgaan met pijn, stress en fysieke uitputting. Een ander positief gevolg is dat je humeur flink verbetert. En waarschijnlijk heb je ook minder last van spierpijn, want visolie stimuleert je lichaam om zichzelf te herstellen. Meer dan genoeg voordelen dus!

Lees ook: Te hard gesport? 5 tips om spierpijn te verminderen

Bron: Woman’s Health | Beeld: Pexels