Onderzoek wijst uit: dít is de allergelukkigste stad van Nederland!

In deze stad zijn mensen het gelukkigst!

Geluk, het is een ongrijpbaar iets. Toch hoor je regelmatig over onderzoeken waarin uitgezocht wordt hoe gelukkig mensen precies zijn en waar mensen zich het gelukkigst voelen. Een van de grootste onderzoeken op dit gebied is het ‘World Happiness Report’; een wereldwijd onderzoek naar de gelukkigste landen ter wereld. 

Nederland wordt beschouwd als één van de gelukkigste landen ter wereld, ons landje staat op nummer zeven van de 155 landen die in het onderzoek meegeteld werden. We mogen niet klagen dus! Nu is het natuurlijk ook wel interessant om te weten wat nu de gelukkigste plek in Nederland is. Dit dacht de Europese Commissie ook en zij verrichtten een onderzoek naar de gelukkigste Europese steden.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen die in Rotterdam wonen over het algemeen het meest gelukkig zijn met hun leven. Hoe dit komt? Omdat ze heel tevreden over hun leven zijn en trots zijn op de stad waar ze wonen. Dit komt vooral doordat ze blij zijn met hoe de stad is ingericht, doordat er veel te doen is en door het goed geregelde openbaar vervoer. Op nummer twee staat Groningen en op nummer drie Amsterdam. Had jij deze uitkomst verwacht?

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash