Onthullend: de plek waar je aankomt vertelt je ook waar de oorzaak ligt

oorzaak

Aha! Hierdoor kom je op een bepaalde plek snel aan

De een krijgt vet op de billen, de ander op de buik en sommigen op hun rug. De verschillende plekken waar we aankomen kan ons veel vertellen over de oorzaak ervan. Dit ligt, zoals je misschien al raadde, aan heel veel factoren. Tijd om te kijken waar het bij jou aan ligt en het probleem bij de wortels aan te pakken!

Waar kom jij het snelste vet aan?

Buik
Als je eigenlijk alleen een buikje hebt en dan vooral een heel erg opgezette buik, dan nuttig je waarschijnlijk te veel alcohol. Naast deze zogenoemde ‘ballonbuik’ hebben deze mensen vaak ook last van een problematische ademhaling. Herken jij je hierin? Probeer dan eens een tijdje geen alcohol te nuttigen en zie het effect op je lichaam.

Billen en bovenbenen
Vooral vrouwen hebben last van deze vorm van vetopslag. Het ligt voornamelijk aan de hormoonbalans en dan vooral het gebrek aan deze balans. Probeer om dit te voorkomen niet te lang te zitten, niet te roken en zo min mogelijk alcohol te drinken.

Buik en rug
Krijg jij vetrollen op zowel je rug als je buik? Dit komt waarschijnlijk doordat jij eerder altijd heel actief was. Misschien deed je veel aan sport of moest je veel en ver fietsen of lopen? Als je dit vet kwijt wilt raken zul je moeten letten op je voeding en dan niet zo zeer de hoeveelheid maar meer de frequentie. Zorg ervoor dat je op geregelde tijdstippen eet. Dit zorgt voor een versnelde stofwisseling en dat komt het vetverlies ten goede.

Zwembandjes
Angst, depressie en stress zijn jouw grote vijand. Je eet door die factoren iets te veel zoete snacks en dat resulteert in de zwembandjes. Probeer vooral je stress of depressie te verhelpen en pak het probleem bij de wortels aan.

Onderlichaam
Sorry, maar dit is de erfelijke vorm. Vaak krijg je hiermee te maken als je zwanger bent of mensen die van nature al wat gezwollen benen hebben. De oplossing hiervoor is veel traplopen en hardlopen. Dit zal alles wat minder maken en afslanken.

Bovenlichaam
Dit is de meestvoorkomende vorm van vetopslag. Het is op te lossen, maar dan moet je letten op de hoeveelheid voedsel die je eet en vooral de hoeveelheid suiker. Combineer dit met genoeg bewegen en je zult het zien verdwijnen!

Lees ook: Wil je afvallen tijdens de overgang? Op deze manier lukt het wel

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: pxhere