Onthullend: wist jij dat je ringvinger en wijsvinger verraden of jij een aantrekkelijk persoon bent?

Ben jij aantrekkelijk? Je handen onthullen het

Dat je handen je veel kunnen vertellen over je gezondheid, dat wisten we al. Maar wist je dat ze ook onthullingen kunnen doen over hoe aantrekkelijk jij wordt bevonden?

Het geheim zit eigenlijk in je ringvinger, want deze geeft een indicatie over de hoeveelheid testosteron waaraan je tijdens je negen maanden in de baarmoeder bent blootgesteld. Mannen die een langere ringvinger hebben zouden aantrekkelijker bevonden worden door vrouwen en meer kans op rijkdom hebben, omdat ze veel risico’s nemen in het leven. Door hun testosterongehalte zouden ze ook agressiever zijn, minder betrouwbaar en eerder sportief zijn.
Dit bleek uit een onderzoek van wetenschappers aan de universiteit van Genève.

George Clooney
Onderzoekers toonden aan 80 vrouwen tussen 18 en 34 jaar, 50 foto’s van mannen. De vrouwen moesten deze mannen beoordelen op aantrekkelijkheid en voorkomen. Hieruit bleek een verband te zijn met de lengte van de ringvinger en de wijsvinger. Hoe groter de ringvinger in verhouding tot de wijsvinger, hoe aantrekkelijker de mannen werden beoordeeld. Toeval of niet: George Clooney die verkozen werd tot meest sexy man ter wereld beschikt ook over een langere ringvinger!

Vrouwen
Hoe zit dat dan bij vrouwen? Vrouwen die een langere ringvinger hebben zijn iets mannelijker, in die zin dat ze vaak agressiever en extroverter zijn. Ze neigen vaker naar professioneel succes. Vrouwen met een lange wijsvinger hebben een verhoogde kans op borstkanker, maar worden vaak wel als ‘vruchtbaarder’ gezien.  Zijn ze even lang? Dan is er een mooie balans tussen je ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ eigenschappen. Voor beide groepen geldt dat een lange ringvinger duidt op het eerder zullen experimenteren met drugs, alcohol en seks en om een verslaving te ontwikkelen.

Bron: Mens-en-gezondheid | Beeld ter illustratie