Waarom het zo ontzettend belangrijk is om minstens zeven uur te slapen

Wij gaan voortaan eerder naar bed

Dat een mens minstens zeven á acht uur per nacht moet slapen, weten we. Toch is het stiekem een gevalletje ene oor in andere oor uit. Je hebt immers nog genoeg te doen en neemt een uurtje minder slapen dan maar voor lief. Is dit een herkenbaar scenario voor jou? Dan hebben we slecht nieuws voor jou. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is minder dan zeven uur slapen net zo slecht voor je als roken en niet bewegen.

Zeven uur slapen per nacht

De cijfers uit het onderzoek liegen er niet om. Uit de studie blijkt dat mannen die minder dan zeven uur per nacht op één oor liggen, de kans op een beroerte verviervoudigen. Ook is de kans op een hartaanval twee keer zo groot. Hoeveel extra risico’s vrouwen lopen, werd niet onderzocht.  Waarschijnlijk is dat niet veel rooskleuriger dan voor de mannen.

Waarom je voldoende slaapuren nodig hebt

Ben je nog steeds niet overtuigd om ’s nachts wat extra uurtjes te pakken? Dan moet je de onderstaande punten even lezen.

  • ’s Nachts, wanneer je slaapt, vernieuwen je huid- en haarcellen. Slaap je te weinig, dan verstoor je dit proces.
  • Ernstig slaapgebrek is net zo slecht voor je als alcohol. Je reactievermogen wordt vertraagd en het is moeilijk om je te concentreren.
  • Als je te weinig hebt geslapen, geef je sneller toe aan je snacktrek. Wat op de lange termijn betekent dat je aankomt.
  • Slaapgebrek verzwakt je immuunsysteem, hierdoor ben je vatbaarder voor virussen en bacteriën, waardoor je sneller ziek wordt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Piqsels