DIT zijn de onverwachte tekenen van een vitaminetekort… Dit wordt nog te vaak genegeerd!

veel voorkomende slaapstoornissen

Een vitaminetekort komt vaker voor dan je denkt!

Vitamines, we horen ze elke dag binnen te krijgen. Soms schiet het er echter bij in en soms krijg je structureel te weinig vitaminen binnen door bijvoorbeeld een ongezond eetpatroon. Een groot deel van de Nederlanders krijgt minder voedingsstoffen binnen dan wordt aanbevolen.

Als je niet genoeg groente, fruit en gezonde vetten binnenkrijgt kan je daar op termijn lichamelijke klachten van ondervinden. En dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. Maar welke kwalen wijzen nou op welk vitaminetekort? Daily Mail publiceerde een handig overzicht met de meest voorkomende kwalen die te maken hebben met vitaminetekort. Tip en Weetjes zet de belangrijkste voor je op een rijtje:

  • Hoofpijn, rusteloze benen, stress: Dit kan te maken hebben met een magnesiumtekort. Magnesium is onder andere te vinden in groene bladgroenten, noten, peulvruchten en rauwe cacao.
  • Vermoeidheid, darmstoornissen, depressie: Dit kan wijzen op een tekort aan foliumzuur. Foliumzuur komt van nature voor in groenten, vooral de groene soorten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel.
  • Gebarsten lippen: Denk om je ijzer- en vitamine C inname! Meer spinazie en citrusvruchten nemen dus!
  • Droge of jeukerige huid: Dit kan weer betekenen dat je wel wat extra gezonde vetzuren, zoals omega-3, kunt gebruiken.

Bron: Margriet| Beeld: Unsplash