Heb jij ook altijd zo’n last van droge, gebarsten lippen in de winter? HIER komt het door!

droge lippen

Droge lippen zijn heel vervelend!

Prachtig winterweer met een stralende zon, heerlijk om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur. Wij houden ervan! Helaas is kou voor ons lichaam  niet altijd even prettig en hebben de tere lichaamsdelen veel te verduren van de dalende temperaturen. 

Gebarsten mondhoeken

Allemaal leuk en aardig, maar dit koude weer gaat voor velen onder ons gepaard met veel lichamelijke ongemakken. Een droge en schilferige huid, droge handen en niet te vergeten: extreem droge lippen! Gebarsten mondhoeken, velletjes en een pijnlijk gevoel: voor velen is het onvermijdelijk als de winter er weer is. Natuurlijk hebben je gebarsten lippen alles te maken met een te droge huid en de combinatie van ijzige kou met warme lucht van binnen zorgen voor droge lippen. Maar er is één gewoonte waarmee je het nog veel erger maakt en je verwacht nooit wat het is! Lees verder op de volgende pagina.Natuurlijk hebben je gebarsten lippen alles te maken met een te droge huid, zo ver zijn we. De combinatie van ijzige koude lucht van buiten en verwarmde droge lucht van binnen zorgen nou eenmaal voor droge lippen.

Koffie en thee

Niets is zo heerlijk om dan eenmaal je te verwarmen aan een heerlijk warm kopje thee of koffie. Of is dat niet zo slim? Uit onderzoek blijkt hoe al die velletjes op je lippen in stand worden gehouden: dit komt juíst door koffie en thee. Koffie en thee voeden het barsten van je lippen: het drinken van grote hoeveelheden cafeïne kan ervoor zorgen dat je uitdroogt. Als je lichaam uitdroogt, gebeurt dit ook met de huid én dus ook met je lippen! Het is dus de combinatie van koude lucht buiten + warme lucht binnen + cafeïne houdende dranken. Minder koffie drinken dus, je zal binnen een paar dagen al groot verschil merken!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Pixabay