Last van kalknagels? Zo kom je er snel (en goedkoop) vanaf

voeten

Een kalknagel ziet er niet altijd even smakelijk uit

Het is vervelend, het ziet er niet uit en ze zijn bijna niet te knippen: kalknagels. Een kalknagel is een verdikte en verkleurde nagel die meestal bij een teen voorkomt. Vaak is de kleur witgeel, groenig of zelfs bruin en zijn ze erg brokkelig. Met een nagelschaar kom je er eigenlijk niet doorheen en je voelt je er vaak heel ongemakkelijk bij. Zeker als het slipper- en sandalenseizoen weer is aangebroken en iedereen je blote voeten kan zien!

Schimmel
Een kalknagel wordt veroorzaakt door een huidschimmel die de nagel binnendringt; hierdoor ontstaat een infectie. Dit verklaart waarom een kalknagel ook wel een schimmelnagel wordt genoemd. Het is niet schadelijk, maar door hoe het eruit ziet wil je er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Wist je dat maar liefst een kwart van de mensen wel eens last heeft van kalknagels? Gelukkig is er een simpele manier om er vanaf te komen en het is nog super goedkoop ook.

Sudocrem
Voor een paar euro koop je het al bij de Kruidvat: sudocrem! Deze zalf bestaat al 70 jaar en wordt normaliter gebruikt om luieruitslag bij baby’s tegen te gaan. Maar deze crème is nog voor veel meer goed dan alleen schrale babybilletjes, want hij werkt ook erg effectief tegen kalknagels. Smeer elke dag een flinke laag sudocrem op de kalknagel en dek het vervolgens af met een gaasje. De ingrediënten in deze crème doden de schimmel waardoor je nagel er weer gezond uit komt te zien. Blijf dit herhalen totdat je verbetering ziet!

Bron: Oma Weet Raad | Beeld: Unsplash