Heb jij ook wel eens een paar nachten achter elkaar dezelfde pyjama aan? Dan moet je dit even lezen… bah!

pyjama

Nachten elkaar dezelfde pyjama aan? Toch maar niet…

Je hebt mensen die ervan houden om naakt te slapen, maar je hebt ook mensen die absoluut niet in slaap kunnen vallen zonder een beschermend stofje om hun lichaam heen. En wat die laatste categorie betreft; dit bericht is voor jullie!

Kijk, we snappen dat je niet iedere nacht een andere pyjama aan kunt doen. Stel je de bergen was eens voor als je dat doet! Toch zou je het eens moeten overwegen en wel om deze redenen:

  1. Pyjama’s zitten vol met dode huidcellen: Het menselijk lichaam laat zo’n 30.000 tot 40.000 dode huidcellen los per uur. Laten we zeggen dat dus na een nacht 30.000 x 6 (uur) = 180.ooo dode huidcellen zich in je pyjama bevinden. Bah.
  2. Die dode huidcellen zijn een broeinest voor ziektekiemen: Infecties en bacteriën zoals staphylococcus, E coli en MRSA leven in de micro-organismen die gevonden worden in onze huidcellen. Aangezien pyjama’s volzitten met deze huidcellen is het een logisch gevolgen dat dit kledingstuk een broeinest voor ziekten wordt.
  3. Pyjama’s zitten vol met huisstofmijt: Aangezien huisstofmijt gék is op dode huidcellen en we hebben vastgesteld dat je pyjama er na één nachtje al vol mee zit, zit het kledingstuk ook nog eens vol met huisstofmijt.
  4. En die maken allergieën en astma erger: Huisstofmijt maakt bestaande allergieën en astma erger. Niesbuien, hoestbuien en jeuk zijn dan ook uiteindelijk de consequenties van het alsmaar dragen van hetzelfde nachthemd.
  5. Het kan acne en huidproblemen veroorzaken: Die dode huidcellen waar we het de hele tijd over hebben? Waar bacteriën op en in zitten? Deze vinden het ook heel fijn wonen in jouw poriën. Hierdoor raken je poriën verstopt met vet en vuil, wat kan leiden tot pukkels en mee-eters.
  6. Het stinkt. Ja moeten we dit echt uitleggen? Wanneer je hetzelfde kledingstuk langer dan één dag dragen dan kan het wel eens gaan stinken, laat staan een kledingstuk dat je ’s nachts draagt (’s nachts zweten we immers nóg meer!).

Dus, trek uit dat oude pak en draag je pyjama niet langer dan twee nachten achter elkaar. Wat nóg beter is: naakt slapen en wel om deze redenen!