Ook van die zweetvoeten door het warme weer? Doe dit iedere dag en je bent er zo vanaf!

zweetvoeten

Geheel natuurlijk van je zweetvoeten afkomen doe je zo!

Er rust best wel een beetje een taboe op, maar toch heeft iedereen er last van; zweetvoeten. Niet zo raar ook, want je voeten iedere dag opsluiten in schoenen als de temperaturen buiten stijgen zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich snel vermenigvuldigen.

Bacteriën
Zweetvoeten, of stinkvoeten, ontstaan namelijk door bacteriën en schimmels. Bacteriën en schimmels ontstaan op vochtige en warme plekjes; je schoenen zijn op warme dagen dan ook een ideale broedplaats voor deze indringers. Wil je ervoor zorgen dat je geen zweetvoeten meer krijgt, dan moet je in eerste plaats natuurlijk je schoenen schoonhouden (hoe je dat doet, vind je hier). Maar je kunt ook genoeg doen om ervoor te zorgen dat je voeten minder snel gaan zweten!

Listerine
Je moet er wel wat doorzettingsvermogen voor hebben, want deze tip moet je maar liefst twee weken lang volhouden. Je hebt nodig een teiltje, een half kopje Listerine en een half kopje Azijn. Vul het teiltje met een kopje water en voeg de Listerine en de azijn toe. Doe je voeten iedere avond 15 minuten lang in dit mengsel en spoel ze af met water en een ruw washandje. Op deze manier laten je dode huidcellen los. De Listerine en azijn zorgen ervoor dat de bacteriën die vieze geurtjes veroorzaken verwijderd worden.

Bron: Oma Weet Raad | Beeld: Videostill