Dit is hoe vaak je je oorbellen op z’n minst moet schoonmaken

Je reinigt je oorbellen waarschijnlijk veel minder vaak dan nodig is

Onder vrouwen zijn oorbellen nog altijd razend populair en de meesten hebben meerdere gaatjes in hun oren. Velen kiezen ervoor om een bepaald setje de hele tijd in te houden. Scheelt weer gepruts met het dicht krijgen van ringetjes of knopjes. Alleen vergeten we daardoor om onze oorbellen vaak genoeg schoon te maken…

Alle berichten

Hoe vaak schoonmaken?

Vraag iemand wanneer zij haar oorbellen voor het laatst heeft schoongemaakt en een groot deel zal niet precies weten wanneer dat was. Behoor jij tot die groep mensen? Dan is het hoogtijd om hier verandering in te brengen. Oorbellen moeten namelijk op z’n minst een keer per week schoongemaakt worden, zo weet chirurg en piercer Dr. K. Roxanne Grawe. Dit is waarschijnlijk een stuk vaker dan je daadwerkelijk je oorbellen schoonmaakt. 

Nieuwe gaatjes

Als je net nieuwe gaatjes hebt laten schieten ben je vaak alert op het goed schoonmaken van de oorbel en het gaatje. Sterker nog, het wordt aangeraden om je oor dan twee keer per dag te verzorgen. De kans op infecties en ontstekingen is bij nieuwe gaatjes groter dan bij gaatjes die je al jaren hebt. Toch is het ook van belang om die ook regelmatig schoon te maken om problemen te voorkomen.

Wil je weten waar je op moet letten? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2